reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččin závin

  • 350 g polohrubé něbo hrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g droždí
  • 1/8 l mléka
  • 100 g tuku
  • strouhanka

Ingredience na náplň

  • jablka
  • skořice
  • kokos
  • rozinky

Do mouky rozdrobíme droždí, v hrnku rozpustíme tuk, přidáme do něj mléko a cukr, zamícháme a vlijeme do mísy s droždím. Zpracujeme těsto, uděláme z něj bochánek a necháme asi 15 minut pod utěrkou odpočívat. Mezitím si nakrájíme jablka. Pak rozdělíme těsto na čtyři díly. Postupně z nich vyválíme placky, které nejprve posypeme trochou strouhanky. Poklademe jablky, zasypeme skořicí, cukrem, kokosem a rozinkami. Záviny zatočíme a pečeme. Upečené potřeme rozpuštěným tukem a pocukrujeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.