reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bábovičky s hráškovou omáčkou

Pro 4 osoby si připravíme:

  • směs čerstvých bylinek – kopr, kerblík, estragon
  • 600 g mladého hrášku
  • 250 ml vývaru
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 100 g másla
  • 1 citron
  • sůl, bílý pepř

Příloha:

  • 400 g vařené rýže
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce másla

Bylinky opláchneme a svážeme je do kytičky, čerstvý hrášek vyloupeme (lze použít i mražený) a obojí vložíme do litru vroucí vody. Vaříme na mírném ohni pět minut, pak přecedíme. Bylinky vyjmeme, hrášek necháme v teple.
V troše vývaru rozmícháme mouku a žloutky. Ve vhodné nádobě přivedeme k varu zbytek vývaru, vložíme ji do vodní lázně a za stálého míchání do vývaru zašleháme žloutky. Mícháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pak ji odstavíme a přidáváme postupně vlažné rozpuštěné máslo. Dochutíme citrónovou šťávou, mletým bílým pepřem a podle potřeby osolíme. Teplý hrášek dáme do mísy a smícháme s holandskou omáčkou.
V rozpáleném másle osmažíme na plátky nakrájené žampiony, přidáme vařenou rýži, promícháme a podle chuti osolíme. Naběračkou nebo větším šálkem vyklopíme na talíře kopečky rýže a servírujeme společně s hráškovou omáčkou.
Doba přípravy asi 60 minut.
1 porce asi 2425 kJ/580 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.