reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Báječný rybízový koláč

 

  • 300 g hladké mouky,
  • 2 sáčky pudinkového prášku s vanilkovou příchuti,
  • 250 g Hery (másla),
  • 1 kysaná smetana,
  • špetka soli
  • 3 bílky
  • talíř rybízu (čerstvý, mražený nebo okapaný kompot)
  • 8-10 lžic cukru

Mouku prosijeme na vál, přidáme pudinkový prášek, doprostřed přidáme překrájený změklý tuk a se smetanou, do níž jsme přidali sůl, zpracujeme těsto. Necháme v chladu chvilku odpočinout. Těsto rozválíme na placku, přendáme na plech a zapečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Mezitím připravíme tuhý sníh z bílků, vmícháme do něj rybíz a cukr. Hmotu rozetřeme na zapečenou placku a při nižší teplotě ještě dopečeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.