- hovězí mleté maso 1 kg
- mléko 1 l
- hladká mouka 500 g
- vajíčka 2 kusy
- větší cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Ve vodě uvaříme osolené a opepřené maso, které po dvaceti minutách scedíme. Na nakrájené cibuli orestované do zlatova maso ještě pět minut opékáme.
Z mléka a mouky špetky soli si připravíme palačinkové těsto tzv. „na nit“. Palačinky smažíme jen na kapce oleje. Do hotových palačinek balíme maso, pořádně je zavineme a znovu orestujeme na kapce oleje, ale až těsně před servírováním.
Zdroj: Blinčiky, rajčatový salát ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/blinciky-rajcatovy-salat[On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář