reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bojanův mořský ďas

4 porce

  • 4 porce z filetu mořského ďasa

marináda

  • hrst bazalky a máty
  • pomerančová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • rybí prášek (ze sušené rybí kůže)
  • olivový olej
  • mletý česnek v oleji
  • petrželka

Bazalku a mátu nasekáme a smícháme s pomerančovou šťávou, pepřem a solí. Porce ryby vložíme do marinády na dvě hodiny.

Poté marinádu z ryby lehce setřeme, každou porci poprášíme rybím práškem a opečeme na olivovém oleji, 3−4 minuty z každé strany.

Poté ještě poprášíme rybím práškem, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby a dopečeme při 160 °C ještě 7 minut.

Po vyjmutí z trouby rybu přelijeme zbylou marinádou, pokapeme česnekovým olejem a podáváme se sekanou petrželkou a zeleninou – carpacciem z květáku a chřestu.

carpaccio z květáku a chřestu

  • 300 g květáku
  • 300 g zeleného chřestu
  • olivový olej
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Květák nakrájíme najemno, z chřestu použijeme jen hlavičky (zbytek můžeme využít při přípravě rizota nebo chřestového krému) a na olivovém oleji společně krátce opečeme, dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Bojanův mořský ďas; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1261-bojanuv-morsky-das/ [On-line 26.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.