reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborová mísa s párky

4 porce

  • 800 g uvařených brambor
  • 2 červené a zelené papriky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika (koření)
  • 4 vídeňské drůbeží párečky
  • 1 svazek petrželky
  • 2 lžíce Cremefine s bylinkami

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Olej rozehřejeme v hrnci a cibuli v něm necháme zesklovatět. Přidáme proužky papriky a brambory, zalijeme 1,25 l vody, okořeníme solí, pepřem a paprikou a zeleninu necháme na mírném ohni 15 minut povařit.
Párečky přidáme na posledních 10 minut a necháme prohřát. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Přidáme je do polévky a znova ochutíme. Bramborovou směs upravíme na talíř spolu s párečky, které jsme nakrájeli na plátky, a ozdobíme Cremefine a bylinkami.
Příprava  asi 25 minut

Cremefine můžete ještě zjemnit a vylepšit přidáním trošky lisovaného česneku nebo velmi jemně nakrájenou citrónovou kůrou. Pokrm tak získá chuť středozemní kuchyně.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.