reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborové krokety

 

  • 1 kg brambor
  • 3 žloutky
  • 100 g strouhanky
  • 50 g másla
  • 1,5 dl oleje
  • sůl

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ještě horké je pečlivě prolisujeme, přidáme k nim žloutky, máslo a strouhanku, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvoříme kuličky (případně válečky), které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Bramborové krokety podáváme jako přílohu k masu, ale výborné jsou i samotné, doplněné čerstvým zeleninovým salátem, dušeným zelím, dušenou zeleninou nebo pikantní omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.