reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový báč

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sádlo
  • ½ litru mléka
  • 40 g čerstvého droždí
  • 3 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušená majoránka

Brambory oloupeme a nastrouháme. Poté z nich vymačkáme vodu. Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na sádle. Do teplého mléka rozdrobíme droždí. Do mísy si dáme polohrubou mouku, brambory, vejce, sůl a pepř. Přilijeme mléko s droždím, cibuli a česnek z pánve. Okořeníme majoránkou a promícháme.

Vymažeme si pekáček a těsto přelijeme. Těsto necháme odpočinout 30 minut. Následně vložíme do trouby a pečeme 40 minut při 190 stupních.

Zdroj: Bramborový báč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2077-bramborovy-bac/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.