Ingredience
- 1 kg brambor
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- Sádlo
- ½ litru mléka
- 40 g čerstvého droždí
- 3 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- Sůl
- Pepř
- Sušená majoránka
Brambory oloupeme a nastrouháme. Poté z nich vymačkáme vodu. Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na sádle. Do teplého mléka rozdrobíme droždí. Do mísy si dáme polohrubou mouku, brambory, vejce, sůl a pepř. Přilijeme mléko s droždím, cibuli a česnek z pánve. Okořeníme majoránkou a promícháme.
Vymažeme si pekáček a těsto přelijeme. Těsto necháme odpočinout 30 minut. Následně vložíme do trouby a pečeme 40 minut při 190 stupních.
Zdroj: Bramborový báč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2077-bramborovy-bac/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář