Ingredience
- 500 g hub
- 1 cibule
- 10 syrových brambor
- Sádlo
- Kmín
- Sůl
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce libečku
- 100 g slaniny plátky
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli s nahrubo na větší kousky nakrájenými houbami.
Brambory nastrouháme, prolisujeme k nim česnek a přidáme mléko, vejce, nasekaný libeček a majoránku, hladkou mouku, prášek do pečiva a houby s cibulí. Vše promícháme, dáme do vymazané formy, pokryjeme slaninou a pečeme 40 minut na 180 stupňů.
Zdroj: Bramborový houbovec; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2854-bramborovy-houbovec/ [On-line 17.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář