reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramborový ráj z Apulie

4 porce
60 minut
Suroviny:

  • 400 g listového těsta
  • 1 000 g brambor
  • 125 g másla
  • 250 ml mléka
  • 90 g pancetty nebo slaniny
  • 1 lžička oleje
  • 1 velké vejce a 1 velký žloutek
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Brambory uvař ve slupce v neosolené vodě a ještě za horka prolisuj. Kruhovou pečicí formu o průměru 26 cm vymaž máslem. Vylož ji voskovaným papírem – ten rovněž vymaž máslem. Těsto vyválej a vylož jím dno a strany formy. Ponech dostatečný přesah, abys mohla později náplň uzavřít. Ve velké míse smíchej brambory, máslo, mléko, pancettu (italskou slaninu) nakrájenou na kostičky a krátce osmahnutou na oleji, vejce, žloutek, čerstvě strouhaný parmazán, sůl a pepř. Směsí naplň připravenou formu. Přečnívající okraje těsta přelož dovnitř. Peč 40 až 45 minut dozlatova v troubě předehřáté na 170 stupňů.
Podávej horké nebo také vychladlé.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.