Suroviny:
- 600 g ratté brambor vařených ve slupce
- pár lžic hrubozrnné hořčice Pommery
- 100 g nakrájených okurek Cornichorns
- červený vinný ocet
- třtinový cukr
- pár lžic zakysané smetany
- máslo
- cibule
- estragon
- polníčkový salát
- pažitka
- sůl a pepř
V pánvi na másle orestujeme nasekanou cibuli. Zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru a jakmile se cukr rozpustí, zalijeme troškou červeného vinného octa a necháme vyvařit. Do mísy nakrájíme uvařené brambory, okurky, přidáme trochu červeného vinného octa, nasekaný estragon, pár lžic hrubozrnné hořčice a cibulovou směs, vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a navrch přisypeme pár lístků polníčku a nasekanou pažitku.
Zdroj: BRAMBOROVÝ SALÁT S HRUBOZRNNOU HOŘČICÍ; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-2-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář