reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Brambory s proužky slaniny

4 osoby

  • 800 g brambor
  • 4 cibule
  • 250 g anglické slaniny
  • 3 lžíce másla
  • Sůl
  • pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce másla
  • 4 vejce
  • bylinky na ozdobení

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na proužky.
Na másle opečeme slaninu a pak ji vyjmeme. Na pánev dáme brambory a za občasného míchání je opékáme asi 30 minut dozlatova. Na posledních 10 minut přidáme cibuli a opékáme vše společně. Jídlo ochutíme solí, pepřem a kmínem a vložíme zpět opečenou slaninu.Na máslo v druhé pánvi rozklepneme vejce a pečeme je jako volská oka. Ochutíme je solí a pepřem. Brambory rozdělíme na 4 talíře a navrch položíme volská oka. Ozdobíme je bylinkami. Příprava trvá asi 45 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.