Ingredience
- 100 g rajčat
- Česnek
- 1 citron
- Několik snítek bazalky
- 100 ml olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- Sůl
- Pepř
- 200 g brokolice
- 50 g másla
Připravte si hrnec s vroucí vodou a dvě mísy se studenou lázní. Nakrojte rajčata, dejte je do vroucí vody, krátce je spařte a přendejte do studené lázně. Totéž udělejte s brokolicí. Pak rajčata oloupejte, zbavte je středů a nakrájejte na kostičky. Přidejte nasekaný česnek a bazalku, citrónovou šťávu, balzamikový ocet, olivový olej, sůl a pepř a vše promíchejte. Samotnou brokolici pak poduste na másle.
Doporučujeme jako přílohu k jehněčí kapse.
Zdroj: Brokolice se studenou tomatovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2627-brokolice-se-studenou-tomatovou-omackou/ [On-line 16.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář