reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bulgurový salát s vajíčkem

Potřebujeme:

  • 100g bulguru,
  • mladé špenátové listy (příp. i mražený špenát, který by se vařil rovnou s bulgurem),
  • 1 pórek,
  • 2 nakrájené mrkve,
  • 1 nakrájenou kedlubna,
  • 1 menší cibuli (nakrájíme),
  • 1 lžíci řepkového oleje,
  • 100 ml zeleninového vývaru,
  • 2 vajíčka,
  • 4 lžíce tofunézy (bezvaječná majonéza),
  • sekanou petržel,
  • sůl, pepř

Bulgur dáme vařit do osolené vody. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka a kedlubnu na malé „hranolky“, cibuli na kostičky. Rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli, pórek, mrkev a kedlubnu. Mírně osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a zeleninu dusíme pod pokličkou asi 7 minut. Mezitím uvaříme vajíčka (1 vejce na jednu porci). Špenát v míse na salát smícháme s podušenou zeleninou a spojíme s tofunézou. Přidáme vychladlý uvařený bulgur a petrželku. Osolíme a opepříme. Vajíčka zchladíme a oloupeme.
Salát nandáme na talíř a na jednu porci vždy navrch posadíme rozpůlené vajíčko. Můžeme ještě dozdobit petrželkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bulgurovy-salat-s-vajickem-2-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.