Potřebujeme:
- 100g bulguru,
- mladé špenátové listy (příp. i mražený špenát, který by se vařil rovnou s bulgurem),
- 1 pórek,
- 2 nakrájené mrkve,
- 1 nakrájenou kedlubna,
- 1 menší cibuli (nakrájíme),
- 1 lžíci řepkového oleje,
- 100 ml zeleninového vývaru,
- 2 vajíčka,
- 4 lžíce tofunézy (bezvaječná majonéza),
- sekanou petržel,
- sůl, pepř
Bulgur dáme vařit do osolené vody. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka a kedlubnu na malé „hranolky“, cibuli na kostičky. Rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli, pórek, mrkev a kedlubnu. Mírně osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a zeleninu dusíme pod pokličkou asi 7 minut. Mezitím uvaříme vajíčka (1 vejce na jednu porci). Špenát v míse na salát smícháme s podušenou zeleninou a spojíme s tofunézou. Přidáme vychladlý uvařený bulgur a petrželku. Osolíme a opepříme. Vajíčka zchladíme a oloupeme.
Salát nandáme na talíř a na jednu porci vždy navrch posadíme rozpůlené vajíčko. Můžeme ještě dozdobit petrželkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bulgurovy-salat-s-vajickem-2-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář