4 porce
- 4 cuketky
- 40 g másla
- 50 g hladké mouky
- směs čerstvých bylinek (tymián, petrželka, saturejka)
- olivový olej a máslo
- sůl
Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme část se semínky a nakrájíme na větší kusy.
Bylinky nasekáme, smícháme s moukou a ve směsi obalíme kusy cuket.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu olivového oleje a cuketky osmažíme z obou stran dozlatova. Odložíme na savý papír a osolíme.
Podáváme například s karotkovým salátem.
karotkový salát
- 400 g mladé karotky
- voda
- 50 g cukru
- muškátový oříšek
- celý černý pepř
- 20 ml olivového oleje
- 20 ml vinného octa
- pažitka
- sůl
Do kastrolku dáme vařit vodu s trochou cukru, strouhaným muškátovým oříškem, celým pepřem a nakrájenou mrkví. Vaříme, až je mrkev na skus, ihned zchladíme, scedíme a vmícháme do dresinku.
Dresink – olivový olej, cukr, sůl a vinný ocet dobře promícháme, přidáme pažitku a vmícháme uvařenou karotku.
Zdroj: Bylinková cuketka s karotkovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1440-bylinkova-cuketka-s-karotkovym-salatem/ [On-line 15.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář