reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caldeirada

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 10 cm světlé části pórku
  • olivový olej
  • 1 červenu paprika
  • 2 rajčata
  • rybí vývar
  • filety pražmy
  • mořská sůl
  • tymián
  • ½ mrkve
  • ½ cukety
  • čerstvý koriandr

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenká kolečka. Vše osmahneme v hrnci na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajčata. Opečeme a zalijeme rybím vývarem a vaříme ½ hodiny, potom rozmixujeme do krémové konzistence.

Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do polévky a pouze prohřejeme, dochutíme solí a čerstvě nasekaným koriandrem.

Filety pražmy nakrájíme na menší proužky, 1 filet na čtvrtiny, trochu osolíme, posypeme lístky tymiánu, zakápneme olivovým olejem.

Takto připravenou rybu opečeme na rozpálené pánvi nejprve stranou bez kůže, zprudka a krátce, pak otočíme a dopečeme.

Na talíř servírujeme porci ryby, zalijeme polévkou, ozdobíme koriandrem.

Zdroj: Caldeirada; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1452-caldeirada/ [On-line 21.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.