4 porce
- 60 dkg candáta
- 6 dkg mrkve
- 6 dkg kořene petržele
- 6 dkg cukety
- 6 dkg kedlubny
- 30 dkg brambor opracovaných dlabátkem na kedlubny
- šafrán
- 2 dl smetany
- 8 dkg másla
- 1 dl vína Chardonnay
- sůl
- pepř
- 1 svazek petrželové natě
- 2 stroužky česneku
Candáty nakrájíme na požadovaný tvar, osolíme a odložíme stranou. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a pod neustálým dohledem podusíme na másle do poloměkka. Osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí a česnekem. Do půl dl vína namočíme šafrán, aby pustil barvu. Brambory podusíme doměkka na malém množství másla a ve směsi vína Chardonnay a šafránu, přidáme sůl, pepř, smetanu a vše dohromady povaříme.
Na rozpálené pánvi osmažíme na směsi malého množství másla a olivového oleje připravené candáty. Doprostřed talíře naservírujeme zeleninu, navrch položíme candáty a dokola upravíme bramborové perličky, vše důkladně zakapeme smetanovou vínovou omáčkou se šafránem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3606
Poslední tip, trik či komentář