reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Candát na zelenině se smetanovou omáčkou ochucenou chardonnay a s bramborovými perličkami – k vínu Chardonnay, ročník 2001, ze s

4 porce

  • 60 dkg candáta
  • 6 dkg mrkve
  • 6 dkg kořene petržele
  • 6 dkg cukety
  • 6 dkg kedlubny
  • 30 dkg brambor opracovaných dlabátkem na kedlubny
  • šafrán
  • 2 dl smetany
  • 8 dkg másla
  • 1 dl vína Chardonnay
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek petrželové natě
  • 2 stroužky česneku

Candáty nakrájíme na požadovaný tvar, osolíme a odložíme stranou. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a pod neustálým dohledem podusíme na másle do poloměkka. Osolíme, opepříme a ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí a česnekem. Do půl dl vína namočíme šafrán, aby pustil barvu. Brambory podusíme doměkka na malém množství másla a ve směsi vína Chardonnay a šafránu, přidáme sůl, pepř, smetanu a vše dohromady povaříme.

Na rozpálené pánvi osmažíme na směsi malého množství másla a olivového oleje připravené candáty. Doprostřed talíře naservírujeme zeleninu, navrch položíme candáty a dokola upravíme bramborové perličky, vše důkladně zakapeme smetanovou vínovou omáčkou se šafránem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3606

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.