Na 4 porce:
- 1 malá cuketa žlutá,
- 1 malá cuketa zelená,
- 1/2 lilku,
- 1 paprika červená,
- 1 paprika žlutá,
- 8 hlaviček žampionů,
- sůl pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- rozmarýn a tymián,
- 1 stroužek česneku,
- 600 g filetu candáta,
- 2 lžíce másla,
- 4 snítky bazalky,
- 4 snítky tymiánu,
- 2 velká rajčata na kolečka,
- 40 ml bílého vína (do každé papiloty).
Zeleninu a žampiony nakrájíme na kusy a opečeme na grilovací pánvi. Pak ji přendáme do mísy.
Připravíme 4 kusy pečícího papíru. Opticky si papír rozdělíme na dvě poloviny. Na jednu polovinu papíru nasypeme sůl a pepř a
zakápneme olivovým olejem. Filety candáta naskládáme na papír, přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, tymián, kapku olivového oleje
a máslo. Papilotu zabalíme a těsně před douzavřením vlijeme víno. Z pečícího papíru vytvoříme balíčky. Pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut.
Grilovanou zeleninu těsně před podáváním dochutíme tymiánem, rozmarýnem, nastrouhaným česnekem, solí, pepřem, olivovým olejem a ohřejeme ji krátce v rozpálené troubě nebo na pánvi.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/candat-v-papilote-s-grilovanou-zeleninou-28-7-2009.html
Poslední tip, trik či komentář