4–6 porcí
Maso
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 1 kg vepřového boku s kostí
- 700 g drcených rajčat
- voda
- sůl
- mletý pepř
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku dosklovata, pak vložíme celý bůček, zalijeme drcenými rajčaty a trochou vody tak, aby byl bůček zakrytý, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme 2 hodiny, až je bůček zcela měkký. Na závěr můžeme ještě dochutit solí a mletým pepřem. Uvařený bůček nakrájíme a podáváme s těstovinami.
Cavatelli
- ½ kg semolinové mouky
- 250 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
- voda a sůl na vaření
Mouku vysypeme na vál, uděláme v ní důlek a postupně vpracováváme vodu. Nakonec do těsta ještě vpracujeme olivový olej. Těsto by mělo být tuhé a hladké. Těsto přiklopíme mísou a necháme 1 hodinu odležet. Poté vyvalujeme hady silné 1 cm v průměru, dlouhé asi 30 cm. Takto necháme 20 minut proschnout. Poté krájíme našikmo 2 cm špalíčky, které opět necháme proschnout, asi 10 minut. Prstem vymačkáváme do každého špalíčku důlek. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě s trochou oleje.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=876
Poslední tip, trik či komentář