reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cavatelli s bůčkem a rajskou omáčkou

4–6 porcí

Maso

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 kg vepřového boku s kostí
  • 700 g drcených rajčat
  • voda
  • sůl
  • mletý pepř

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku dosklovata, pak vložíme celý bůček, zalijeme drcenými rajčaty a trochou vody tak, aby byl bůček zakrytý, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme 2 hodiny, až je bůček zcela měkký. Na závěr můžeme ještě dochutit solí a mletým pepřem. Uvařený bůček nakrájíme a podáváme s těstovinami.

Cavatelli

  • ½ kg semolinové mouky
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • voda a sůl na vaření

Mouku vysypeme na vál, uděláme v ní důlek a postupně vpracováváme vodu. Nakonec do těsta ještě vpracujeme olivový olej. Těsto by mělo být tuhé a hladké. Těsto přiklopíme mísou a necháme 1 hodinu odležet. Poté vyvalujeme hady silné 1 cm v průměru, dlouhé asi 30 cm. Takto necháme 20 minut proschnout. Poté krájíme našikmo 2 cm špalíčky, které opět necháme proschnout, asi 10 minut. Prstem vymačkáváme do každého špalíčku důlek. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě s trochou oleje.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=876

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.