- Tmavé pečivo plněné zeleninovou směsí a sýrem
- Mrkvová polévka s domácím svitkem
- Hovězí pečeně s indiánskou rýží a oblohou
- Jablečná kolečka s tvarohem
Tmavé pečivo plněné zeleninovou směsí a sýrem
- 1 paprika
- 300 g cherry rajčat
- pepř, sůl
- 1 červená cibule
- 1 okurka
- olivy
- olivový olej
- bazalka
- 250 g sýra na strouhání
- pečivo
Všechny ingredience nadrobno nakrájíme. Přidáme olivový olej a bazalku a směsí plníme rozpečené vydlabané pečivo. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tmave-pecivo-plnene-zeleninovou [On-line 15.2.2011], citace
Mrkvová s domácím svitkem
- 100 g másla
- 3 mrkve
- sušené houby
- pepř, sůl
Svitek
- 50 g hladké mouky
- 100 g šunky
- 100 g sýra
- 2 vajíčka
- naťová petržel
Nadrobno nastrouhanou mrkev orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme sušené houby, pepř a sůl. Na svitek utřeme máslo se žloutkem. Přidáme nakrájenou šunku, sýr, naťovou petržel, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Lehce jej vmícháme připravené směsi a přidáme velkou lžíci hladké mouky. Opečeme na pánvi jako placku a po vychladnutí nakrájíme na nudličky.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mrkvova-polevka-s-domacim-svitkem [On-line 15.2.2011], citace
Hovězí pečeně s indiánskou rýží a oblohou
- 750 g hovězího masa
- zázvor celý
- zázvorový prášek
- sůl
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 150 g kyselých okurek
- 1 kapie
- pepř
- indiánská rýže
Hovězí maso prošpikované slaninou potřeme solí a vetřeme do něj také strouhaný zázvor a zázvorový prášek. Lehce opepříme. Na rozpáleném tuku prudce opečeme ze všech stran. Na výpeku orestujeme cibuli a drobně nakrájenou anglickou slaninu. Vše vložíme do tlakového hrnce a asi hodinu dusíme.
Přendáme do zapékací nádoby a v troubě dopečeme dozlatova. Maso obracíme a poléváme výpekem. Podáváme s rýží a šťávou z výpeku. Ozdobíme strouhanou kapií a strouhanou kyselou okurkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-pecene-s-indianskou [On-line 13.2.2011], citace
Jablečná kolečka s tvarohem
- 2 jablka
- citronová šťáva
- 150 g másla
- 150 g krupicového cukru
- tvaroh v kostce
- 1 vanilkový cukr
- 1 brusinková zavařenina
- meduňka na ozdobu
Jablka omyjeme, vyřízneme střed s jádřincem a pokapeme citronovou šťávou. Nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Posypeme trochou cukru a necháme vychladnout.
Tvaroh smícháme v misce s vanilkovým cukrem. Vychladlá jablka a ochucený tvaroh rozdělíme do misek, pokapeme brusinkovou zavařeninou a ozdobíme meduňkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecna-kolecka-s-tvarohem [On-line 13.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář