reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – Pondělí Prostřeno – 21.3.2011 Renata

Přiopilá rajčata

  • 5 ks rajčat
  • 30 g másla
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 dl piva
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • 1 žloutek

Tvrdým rajčatům seřízneme vršky, vydlabeme lžičkou dužinu a necháme rajčata odkapat „dnem“ nahoru. V kastrolku rozehřejeme 30 g másla a přidáme 200 g strouhaného tvrdého sýra. Pomalu zahříváme a za stálého míchání přilijeme 1 dl světlého piva. Mícháme, dokud není nádivka hladká. Okořeníme ji mletou paprikou a hořčicí a doplníme  žloutkem rozkvedlaným ve lžíci piva. Jakmile náplň zchladne, naplníme jí připravená rajčata.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/priopila-rajcata [On-line 22.3.2011], citace

Jelení kýta na víně

  • jelení kýta
  • uzená slanina
  • sádlo
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • cukr
  • vývar
  • ocet
  • pepř
  • nové koření
  • jalovec
  • badyán
  • citron
  • rajčatový protlak
  • brusinky
  • hladká mouka
  • červené víno

Maso omyjeme, odblaníme, prošpikujeme slaninou a posolíme. Na rozpáleném sádle z každé strany prudce opečeme a vyjmeme. Do vypečeného sádla přidáme zeleninu, cibuli a osmahneme. Přidáme cukr a mírně podlijeme horkou vodou. Vložíme opečené maso, přidáme koření, citron, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vývar. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu zaprášíme moukou a trochu podusíme. Nakonec omáčku propasírujeme, přidáme brusinky a víno a dusíme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jeleni-kyta-na-vine [On-line 22.3.2011], citace

Čokoperník

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku oleje
  • mléko podle potřeby
  • čokoládová poleva
  • marmeláda

Plech vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme. Smícháme mouku s cukrem, přidáme prášek do perníku, kakao, olej a postupně přiléváme mléko, až je těsto tak řídké, aby je šlo vylít na plech. Po upečení necháme vychladnout, vyjmeme, podélně rozřízneme a namažeme marmeládou. Přiklopíme a zalijeme polevou. Pokud nemáme rádi marmeládu, necháme korpus jen vychladnout a zůstaneme pouze u pol

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.