- Falešná humrová pomazánka
- Vývarová polévka ze dvou druhů masa
- Svíčková na smetaně
- Marcipánové kostky
Falešná humrová pomazánka
- ¼ kg celeru
- 2 majolky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Nastrouháme celer, přidáme ostatní ingredience, dáme vychladit a podáváme s pečivem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/falesna-humrova-pomazanka [On-line 21.2.2011], citace
Vývarová ze dvou druhů masa s játrovými knedlíčky
- ¼ kg vepřového
- ¼ kg hovězího
- zelenina
- koření
- játrové knedlíčky
- nudle
Dáme vařit maso, asi po hodině přidáme zeleninu a koření. Když je polévka uvařená, scedíme, přidáme nudle a játrové knedlíčky.
Zdroj: TV Prima http://dobroty-recepty.cz/recept/ovocny-kolac-se-slehackou/ [On-line 21.2.2011], citace
Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky
- 1 500 g pravé hovězí svíčkové
- 1000 g kořenové zeleniny
- 150 g slaniny
- 1 šlehačka
- 1 zakysaná smetana
- koření
- citron
- 3 lžíce krystalového cukru
- brusinky
- šlehačka
- bobkový list
- červené víno
Nastrouháme kořenovou zeleninu a orestujeme na másle. Necháme vychladnout. Prošpikujeme svíčkovou a orestujeme ji na oleji. Vše dáme na pekáč, přidáme koření, bobkový list, zalijeme vínem a dáme péct asi na dvě hodiny do trouby.
Knedlík: Vyrobíme kvásek, přidáme mouku, vajíčko, nakrájenou červenou papriku, zelenou petrželku a opražené rohlíky. Necháme vykynout. Z těsta vyrobíme šišky, které 20 min. vaříme ve vodě.
Tip: Porovnejte s receptem Houskový knedlík
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane [On-line 18.2.2011], citace
Marcipánové kostky
- 5 vajec
- 200 g mletého cukru
- 200 g hrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- hrst vlašských ořechů
- 1 dl vody
- 1 dl oleje
- 1 prášek do pečiva
- marmeláda dle chuti
Poleva 1
- 200 g ořechů
- 60 g mletého cukru
- vanilkový cukr
- 1 dl rumu
Poleva 2
- 210 g mletého cukru
- 210 g 100% tuku
- 150 g sušeného mléka
- čokoláda
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme ostatní ingredience, ušleháme z 5 bílků sníh a dáme péct do trouby na 180 ° asi na 10 min. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a dáme na něj první polevu. Z druhé polevy vytvoříme těsto, rozválíme a vložíme na korpus. Nakrájíme a přejeme čokoládou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marcipanove-kostky [On-line 21.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář