reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 18.7.2011 – Milada

Dnešní menu se skládá z

Piškot s ovocem a galaretkou

  • 5 vajec
  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 3 plechovky jahod
  • 3 plechovky mandarinek
  • 2 sáčky galaretky – jahodové, malinové atd.
  • marmeláda
  • ½ l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1 máslo

Bílky ušleháme a postupně přidáváme cukr. Když jsou tuhé, zamícháme žloutky a pomalu vmícháme mouku. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 10 až 12 minut na 180 stupňů.

Krém na piškot: Mléko s pudinkem uvaříme, do vychladlého pudinku vyšleháme máslo.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/piskot-s-ovocem-galaretkou

Pečený králík a vepřová pečeně, bramborový knedlík, dušené modré zelí

  • 1 kg králíka
  • 1 kg vepřové plece
  • česnek
  • cibule
  • sůl
  • kmín
  • hladká mouka
  • 2 kg červeného zelí (hlávka)
  • 0,5 kg cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce octa
  • 3 větší jablka
  • 4 ks bobkového listu
  • 4 kyselé okurky
  • 10 dkg slaniny
  • 4 dl červeného vína nebo vody
  • pepř celý
  • nové koření
  • cukr
  • 1 kg vařených brambor
  • 2 vejce
  • 10 dkg krupice
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg hrubé mouky
  • trocha solamylu

Pečený králík a vepřová pečeně

Maso umyjeme, nasolíme, očesnekujeme a dáme péct s trochou tuku. Když je napůl měkké, přidáme nakrájenou cibuli a dopečeme. Pak vyjmeme, šťávu scedíme a zaprášíme trochou mouky.

Bramborový knedlík

Den předem uvařené brambory oloupeme, pomeleme na masovém mlýnku, přidáme mouku, sůl, vejce, krupici, solamyl a vypracujeme těsto. Uděláme si váleček a nakrájíme ho na kousky, které vhazujeme do vroucí vody. Když vyplavou k hladině, ztlumíme plamen a vaříme dalších zhruba 10 minut. Poté vytáhneme knedlíky sítkem a opláchneme v teplé vodě. Necháme je okapat.

Dušené modré zelí

Zelí nakrájíme. Do hrnce dáme slaninu, olej, cibuli. Postupně přidáváme zelí a zbytek surovin včetně vína, cukru a soli. Podle potřeby doléváme vodu, aby se zelí nepřipálilo. Dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne. Dochutit si je musí každý sám.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik-veprova-pecene

Hovězí polévka s játrovou rýží a domácími nudlemi

  • ½ kg hovězího masa
  • kořenová zelenina
  • 20 dkg jater
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibulka
  • 2 vajíčka
  • trocha hladké mouky
  • strouhanka (podle potřeby)
  • sůl
  • pepř

Půl kilogramu hovězího masa dáme do vody se zeleninou vařit. Pak polévku scedíme a do vývaru zavaříme játrovou rýži. Játrová rýže: Játra pomeleme, přidáme suroviny, zamícháme a „nadrobíme“ přes sítko na noky do polévky. Vaříme asi 10 minut.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovou-ryzi

Kuřecí salát s ananasem a pečivo

  • 30 dkg kuřecího masa
  • 1 malá tatarka
  • 1 malá plechovka ananasu
  • 5 dkg eidamu
  • sůl
  • trocha sójové omáčky
  • trocha worcesteru
  • mrkev
  • citron
  • petržel
  • hlávkový salát

Kuřecí maso uvaříme ve slané vodě doměkka a po ochladnutí nakrájíme na malé kousky. Pak přidáme tatarku, nahrubo nastrouhaný sýr, ananas nakrájený na kousky, sójovou omáčku, worcester, sůl, podle chuti citron.

Hotový salát servírujeme na talířky, které zdobíme hlávkovým salátem, nastrouhanou mrkví a citronem (měsíčkem). Jako třešnička na dortu poslouží petržel.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-salat-s-ananasem-pecivo

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.