reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 6.7.2011 – Ivan

Dnešní menu se skládá z

Welcome Brot

  • 1 celý větší chléb kulatý
  • špetka soli
  • sklenička sušených rajčat v oleji
  • slivovice

Hostovi ukrojíme na talířek tenký plátek chleba, posypeme jemně solí a přidáme kousek sušeného rajčete v oleji. Podáváme s náprstkem slivovice.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/welcome-brot

Francouzská krajová variace na hlávkový salát

  • 1 ks hlávkového salátu
  • 1 láhev balzamikového octa
  • 1 láhev olivového oleje
  • 2 ks francouzského droždí
  • víno
  • jemně perlivá voda
  • bageta
  • barevné pepře

Na stůl vystavíme k obdivu a k mírnému odpočinku mísu s umytými a vylisovanými plátky hlávkového salátu. Dále balzamikový ocet, olivový olej a mističky s francouzským droždím. Na talíř si postupně odlijeme zvlášť olivový olej a balzamikový ocet, lžičkou nasypeme hromádku droždí. Dle chuti využijeme barevné pepře. Salát namáčíme postupně do všech ingrediencí. Na stůl přidáme nalámanou bagetu. Podáváme s vínem či s vodou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-krajova-variace-na-hlavkovy-salat

Brotova schovanka – plněný chleba

  • 2 konzervy pikantních fazolí
  • 5 ks malých kulatých chlebů
  • 2 ks papriky
  • 2 větší pikantní klobásky
  • 4 rajčata
  • olivový olej
  • 2 větší cibule
  • česnek
  • koření tabasco
  • pivo

Vydlabeme opatrně střídku z kulatého malého chleba. Zavraždíme cibuli ostrým nožem a nebojíme se ji rozkrájet na malé kousky. Olivový olej rozpálíme, jak to má rád, a v bodu slasti do něj znenadání mrskneme cibuli. Mícháme, ale jen občas. Přidáme nerozlučné kamarády: papriku, koření a česnek. Pořádně natěšenou macatou pikantní klobásku přihodíme k cibuli. Ovšem též nakrájenou. Taktéž pokrájené papriky a rajčata. Postupně nám vzniká pěkná majdička, kterou obracíme vařečkou. Jakmile jsou klobáska s paprikou v ráži, přidáme fazole z konzervy. Mícháme častěji, dosolujeme málo, ujídáme nepatrně.

V troubě si rozpečeme chleba, nalejeme do něj fazolovou majdu, kterou jsme předtím lehce rozředili pivem. Uzavřeme chlebovým víčkem. Podáváme s pivem alkoholickým či nealkoholickým. Neopomeneme zbylou vydlabanou chlebovou střídku usušit a hodit do přírody ptákům či jiné havěti.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brotova-schovanka

Zimní královna

  • mražená zmrzlina / výběr podle vlastních chuťových preferencí
  • 2 banány
  • 2 kiwi
  • 1 sklenice zavařených broskví
  • hořká čokoláda
  • kokos

Zmrzlinu dáme na talířky, ovoce očistíme, nakrájíme na různé tvary. Fantazii se při vytváření zmrzlinového portrétu meze nekladou. Jako přílohu použijeme cukrářské piškoty.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zimni-kralovna

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.