reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Středa Prostřeno 9.2.2011 – Libuše

  • Kuřecí kostky v omeletě
  • Zeleninová polévka
  • Svíčková se smetanovou omáčkou
  • Vrstvený pohár všech chutí

Kuřecí kostky v omeletě

  • 0,5 l mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • tuk na smažení
  • 300 g kuřecích prsíček

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, okořeníme dle chuti a opečeme. Usmažíme omelety. Opečené kuřecí kostky vložíme do omelety, dáme do ohnivzdorné misky, posypeme sýrem a zapečeme v mikrovlnné troubě.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-kostky-v-omeletei [On-line 8.2.,2011], citace

Zeleninová polévka

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ¼ celeru
  • 150 g růžičkové kapusty
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 230 g brambor
  • hladká mouka na zahuštění
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • majoránka

Jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu zasmažíme, přidáme růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vodou a povaříme. Ochutíme solí, trochou pepře a kmínu. Před dovařením přidáme sterilovaný hrášek a majoránku.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka [On-line 9.2.,2011], citace

Svíčková se smetanovou omáčkou a houskovým knedlíkem

  • 1 kg hovězího šálu
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 200 g slaniny
  • citronová šťáva
  • bobkový list, nové koření
  • 1 smetana
  • hladká mouka na zahuštění
  • 1 šlehačka
  • brusinky

Maso prošpikujeme slaninou. Po přidání zeleniny a koření vše dusíme doměkka. Vybereme koření a maso, zalijeme smetanou s moukou a vaříme asi 20 minut. Pak vše řádně rozmixujeme, dochutíme solí a citronovou šťávou a zalijeme šlehačkou. Maso nakrájíme na plátky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-se-smetanovou-omackou [On-line 8.2,2011], citace

Houskové knedlíky

  • 2 housky
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 20 g kvasnic
  • 1 dl mléka

Osmažíme housku nakrájenou na kostičky. Zaděláme těsto z hrubé mouky, žloutků, kvásku a teplého mléka. Vypracujeme a vložíme na mokrý ubrousek, který je upevněn na hrnci s vodou. Zakryjeme dalším ubrouskem, aby neunikala pára, a vaříme asi 50 minut. Vytvoří se velká koule, která se hned řeže na plátky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-se-smetanovou-omackou [On-line 8.2,2011], citace

Vrstvený pohár všech chutí

  • 1 višně v likéru
  • 1 piškoty
  • 1 tvaroh
  • 2 dl mléka
  • 100 g čokolády
  • 1 nakládané broskve
  • 1 karamelový pudink
  • 0,5 l mléka
  • 1 borůvky
  • 1 šlehačka
  • 200 g mletých mandlí

Do poháru klademe jednotlivé vrstvy: višně v likéru, piškoty, tvarohový krém s čokoládou, nakládané broskve, karamelový pudink, borůvky. Završíme šlehačkou, kterou posypeme mletými mandlemi.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vrstveny-pohar-vsech-chuti [On-line 8.2,2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.