Celerové tousty s masovými specialitami
- 300 g celeru (strouhaného)
- citron (několik kapek)
- 3 lžíce tatarské omáčky
- 3 lžíce křenového Almette
- 150–200 g tvrdého sýru (strouhaného)
- šunkové plátky
- toustový chléb
- sůl
- ledový salát
- karambola
- šlehačka
- cherry rajčata
Celer a tvrdý sýr nastrouháme, celer zakapeme citronem, dodáme tatarku a Almette. Osolíme, promícháme, směsí naplníme plátky šunky a připravíme toust. Dozdobíme dalšími plátky šunky a zeleninou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/celerove-tousty-s-masovymi-specialitami [On-line 22.2.2011], citace
Gnocchi s kuřecím masem a houbami
- 5 ks kuřecích prsou
- 400 g hub (lze použít žampiony)
- 2 větší cibule
- troška oleje
- 3 smetany
- petržel
- kousek másla
- bramborové noky
- sůl
Na oleji a cibulce podusíme houby a odstavíme. Na oleji podusíme také na kousky nakrájené kuřecí maso, připravíme smetanovou omáčku s petrželkou a promícháme s houbami na cibulce. Uvaříme bramborové noky. Kuřecí maso promícháme s omáčkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gnocchi-s-kurecim-masem [On-line 22.2.2011], citace
Mascarpone s jahodami
- 1 ks mascarpone
- piškoty
- Baileys
- šlehačka
- jahody
- čokoláda
Mascarpone prošleháme s Baileys. Do Baileys rovněž namočíme piškoty, které pak propojíme s mascarpone. Dozdobíme šlehačkou, jahodou a čokoládou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mascarpone-s-jahodami [On-line 22.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář