4 porce
- 25 dkg kuřecích prsíček
- 8 dkg ledového salátu
- 8 dkg salátu lollo
- 8 dkg salátu lollo rosso
- 1 endívie
- 3 plátky chleba
- 2 dl olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 svazeček pažitky
- 2 dl jogurtu
- sůl
- barevný pepř
- kořenící směs na pečené kuře
- 5 dkg parmezánu vcelku
- 1 svazeček petrželové natě
Omytá kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky stejné velikosti a důkladně okořeníme.
Zeleninu do salátu natrháme na stejně velké kousky a vložíme do mísy. 2/3 připraveného množství jogurtu smícháme s 1/3 oliv, směs osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a petrželovou nať. Na palačinkové pánvi osmahneme na olivovém oleji 1-2 stroužky česneku, potom je z oleje vyndáme a na zbytku opečeme na kostičky nakrájený chléb.
Kousky kuřecího masa opečeme na rozpálené plotně na malém množství oleje, a až maso nebude už příliš horké, promícháme ho se salátem, opraženými kostičkami chleba a nakonec také s jogurtovou zálivkou. Salát naservírujeme na talíř a podáváme s parmezánem nakrájeným na tenké plátky.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3605
Poslední tip, trik či komentář