reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čerstvý salát s jogurtovou zálivkou a kousky pikantního kuřecího masa – k vínu „Zöld Veltelini”, ročník 2002, ze sklepů Dr. Sánd

4 porce

  • 25 dkg kuřecích prsíček
  • 8 dkg ledového salátu
  • 8 dkg salátu lollo
  • 8 dkg salátu lollo rosso
  • 1 endívie
  • 3 plátky chleba
  • 2 dl olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazeček pažitky
  • 2 dl jogurtu
  • sůl
  • barevný pepř
  • kořenící směs na pečené kuře
  • 5 dkg parmezánu vcelku
  • 1 svazeček petrželové natě

Omytá kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky stejné velikosti a důkladně okořeníme.

Zeleninu do salátu natrháme na stejně velké kousky a vložíme do mísy. 2/3 připraveného množství jogurtu smícháme s 1/3 oliv, směs osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a petrželovou nať. Na palačinkové pánvi osmahneme na olivovém oleji 1-2 stroužky česneku, potom je z oleje vyndáme a na zbytku opečeme na kostičky nakrájený chléb.

Kousky kuřecího masa opečeme na rozpálené plotně na malém množství oleje, a až maso nebude už příliš horké, promícháme ho se salátem, opraženými kostičkami chleba a nakonec také s jogurtovou zálivkou. Salát naservírujeme na talíř a podáváme s parmezánem nakrájeným na tenké plátky.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3605

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.