- 350 g červených fazolí
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 500 g rajčat nebo konzerva loupaných rajčat
- sůl, pepř
- špetka sušeného tymiánu
- citrónová šťáva
- zelená petrželka nebo čerstvý tymián na ozdobu
- 600 g vařeného uzeného masa
Červené fazole propláchneme a nejlépe den předem namočíme a necháme dobře nabobtnat. Pak je uvaříme doměkka. Na sádle nebo oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky a přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata nebo loupaná rajčata z konzervy, uvařené scezené fazole, sůl, pepř, tymián a citrónovou šťávu a vše promícháme a podusíme. Podáváme s prohřátým vařeným uzeným masem a sypeme zelenou petrželkou nebo čerstvým tymiánem.
Poslední tip, trik či komentář