4 porce
Kuře s pikantní omáčkou
- masová marináda
- 800 g vykostěných kuřecích stehen
- 1 lžíce směsi „tandoori masala“
- 1 lžička mletého římského kmínu
- sůl
- 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
- 6 lžic bílého jogurtu
Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet.
Opékáme na pánvi nebo v létě na špízu na grilu ze všech stran, nebo na špízu v tandoru 15 minut. Tepelně zpracované maso vkládáme do níže uvedené omáčky a podáváme společně s dalem, chlebem, rýží, zeleninovým kari a rajtou.
omáčka
- 4 dl zeleninového základu (viz DAL)
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari směsi na kuře „chicken curry masala“
- sůl
- 4 bobkové listy
- 1−2 kousky celé skořice
- 1−2 hvězdičky badyánu
- 2 tobolky celého kardamomu
- 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
- 1,5 dl drcených rajčat
- 1 dl smetany
Zeleninový základ připravený z na oleji z osmahnutého římského kmínu, chilli papričky, česneku, zázvoru, cibuli a rajčat ohřejeme v kastrolu a ochutíme mletým římským kmínem, kurkumou, směsí kari na kuře chicken curry masala, solí, přidáme celé bobkové listy, skořici, badyán, kardamom, česnekovo-zázvorovou pastu, drcená rajčata a smetanu.
Zdroj: Chickem Tikka Masala; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1207 [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář