reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulový koláč – Quiche Lorraine

Potřebujeme:

  • 300g pšeničné mouky,
  • 150g másla,
  • 4 vejce,
  • 150g libové uzené slaniny,
  • 125ml creme fraiche, nebo kyselé smetany,
  • 4 cibule,
  • 150g ementálu nebo Gruberu,
  • špetku muškátového oříšku,
  • sůl a pepř

Prosetou mouku se solí smícháme s máslem, přidáme vejce a vypracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce asi 30 minut.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto vyválíme, přeneseme jej do KULATÉ ZVLNĚNÉ FORMY a vmačkáme do okrajů. Těsto propícháme vidličkou, navrch položíme list pečicího papíru a vsypeme suché luštěniny – hrách nebo fazole. Těsto předpečeme asi 10 minut.
Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v pánvi, přidáme na klínky pokrájenou cibuli, sůl, pepř a směs podusíme. Necháme prochladnout, přidáme rozšlehaná vejce, smetanu a sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vlijeme do předpečené těstové misky. Pečeme 35–40 minut, až náplň zpevní, začne zlátnout a trochu nabude. Před vyjmutím z formy nechte Quiche lehce vychladnout. Podávejte teplý i chladný.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/cibulovy-kolac-quiche-lorraine-25-11-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.