reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čínský poklad s rýží

S ASIJSKOU OMÁČKOU, S KEČUPEM A S MEDEM
2 porce

  • 200 g kuřecích prsou
  • 100g brokolice
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 červená paprika
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • balíček rýže (např. Basmati)
  • 200 ml vývaru
  • 5 lžic rajského protlaku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • pepř

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na proužky. Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Okurku omyjeme, oloupeme, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme zrníčka. Dužinu pak nakrájíme na proužky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a také nakrájíme na proužky.
Růžičky brokolice blanšírujeme 3 minuty ve slané vodě, vyjmeme a necháme okapat.
Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi, přidáme brokolici, papriku i okurku a vše společně tři minuty dusíme. Rýži připravíme podle návodu na obalu.
Do šťávy z masa přilijeme vývar a dále vaříme. Přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a med a necháme přejít varem. Opečené maso dochutíme solí a pepřem a upravíme na talíř spolu s rýží a přelijeme šťávou z masa.
Příprava: 35 min
Na osobu: cca 310 kcal; 1295 kJ; bílkoviny: 29 g; tuky: 3 g; sacharidy: 43 g; cholesterol: 60 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.