reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crème caramel

6 porcí
Ač vypadá nóbl, je crème caramel [krém karamel] vcelku snadnou záležitostí. Abundantní dávka žloutků zajistí barvu i náležitou konzistenci, tučná šlehačka pak jemnost a vanilka vůni. Určitě jím omráčíte své hosty při slavnostních příležitostech.

  • 200 g jemného krystalového cukru
  • 4−5 lžic vody
  • 350 ml mléka
  • 200 ml šlehačky 33%
  • 1 tobolka čerstvé vanilky
  • 4 vejce
  • 2 žloutky

Na ozdobení

  • ovoce
  • 4 snítky máty
  • ušlehaná šlehačka

V kastrůlku rozpustíme cukr ve vodě a připravíme karamel (nesmí být příliš tmavý, byl by hořký), který ihned nalijeme do misek.

Mléko, šlehačku, obsah vanilkového lusku smícháme společně s vejci a žloutky. Nalijeme do misek na karamel. Zakryjeme alobalem a vložíme do pekáče s vodou tak, aby téměř celá miska byla potopená. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Poté vyjmeme a
necháme dobře vychladit. Po vychladnutí obkroužíme nožíkem hmotu od kraje misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme physalisem a mátou, podáváme se šlehačkou.

Zdroj: Crème caramel; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1024 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.