Crespelle (palačinky se špenátem a ricottou, pro hosty)
Rozpis pro 4 osoby:
Náplň:
- 500 g čerstvého špenátu
- 200 g ricotty
- 2 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 barevné papriky
- 100 g strouh. parmezánu
- čerstvá bazalka na ozdobu
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Omáčka:
- 1 cibule
- 1/2 lžičky soli
- 400 ml drcených rajčat
- 1 lžíce cukru
- špetka pepře
- 3 stroužky česneku
l. Připravíme si tenké palačinky. Spaříme špenátové listy, přendáme je do ledové vody, propláchneme, vymačkáme, nakrájíme a smícháme s ricottou, nakrájenou cibulí a paprikou. Dochutíme solí a pepřem.
2. Palačinky potřeme touto náplní, posypeme poloviční dávkou parmezánu a zarolujeme. Stočené nakrájíme na 2 cm široké plátky a naskládáme do zapékací misky. Zasypeme je zbylým parmezánem a pečeme při 170 °C asi 10 minut.
3. Zapečené palačinky zdobíme bazalkou a podáváme s tomatovou omáčkou. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rajčata a vaříme asi 1 hodinu. Takto provařenou omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, česnekem a rozmixujeme.
Doba přípravy: asi 50 minut (bez omáčky).
1 porce: asi 2754 k|/658 kcal
Poslední tip, trik či komentář