reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Crespelle (palačinky se špenátem a ricottou, pro hosty)

Crespelle (palačinky se špenátem a ricottou, pro hosty)
Rozpis pro 4 osoby:
Náplň:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 200 g ricotty
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 barevné papriky
  • 100 g strouh. parmezánu
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře

Omáčka:

  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 ml drcených rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • špetka pepře
  • 3 stroužky česneku

l. Připravíme si tenké palačinky. Spaříme špenátové listy, přendáme je do ledové vody, propláchneme, vymačkáme, nakrájíme a smícháme s ricottou, nakrájenou cibulí a paprikou. Dochutíme solí a pepřem.
2. Palačinky potřeme touto náplní, posypeme poloviční dávkou parmezánu a zarolujeme. Stočené nakrájíme na 2 cm široké plátky a naskládáme do zapékací misky. Zasypeme je zbylým parmezánem a pečeme při 170 °C asi 10 minut.
3. Zapečené palačinky zdobíme bazalkou a podáváme s tomatovou omáčkou. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rajčata a vaříme asi 1 hodinu. Takto provařenou omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, česnekem a rozmixujeme.
Doba přípravy: asi 50 minut (bez omáčky).
1 porce: asi 2754 k|/658 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.