2 porce
Ingredience
- 2 dny stará ciabatta a český chléb (třeba Šumava)
Olivový olej
Na tapenádu:
- 250 g černých oliv bez pecky
- 50 g filetů ančoviček
- 1 lžíce kaparů
- 2 stroužky česneku
- Bazalka
- 1 citron
- 150 ml olivového oleje extra virgin
Nakrájenou ciabattu i český chléb pokapeme olejem a rozložíme na pečící plech. Černé olivy a ančovičky nakrájíme nadrobno. Oboje dáme do mixeru, přidáme kapary a rozmixujeme.
Do mixeru ještě přidáme oloupaný česnek, natrhanou bazalku a vymačkanou šťávu z citronu. Vlijeme olej a promixujeme. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme. Opečené topinky potřeme tapenádou.
Tapenádu můžeme ve skleničce v lednici uchovat až měsíc.
Zdroj: Crostinni; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1643-crostinni/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář