reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Demerara Gammon s cizrnou

Ingredience

  • cider nebo pomerančový džus 1 kus
  • bobkový list (3 ks), hřebíček(5 ks), třtinový hnědý cukr 2 lžíce
  • britský pomerančový džem 1 dávka
  • mletý zázvor 1 špetka
  • semínka koriandru 1 dávka
  • cibule 2 kusy

na přílohu:

  • plechovka naložené cizrny 1 kus
  • chilli papriček (podle toho co snesete) 5 kusů
  • cibule 1 kus
  • kari 1 dávka

Postup:
1. V hrnci nejprve ponoříme šunku do vroucí vody, chvilku povaříme a scedíme – tak se zbavíme přebytečné soli.
2. Potom opět ponoříme do tří dílů cideru (jablečný mošt s alkoholem) a 1 dílu vody. Dále hoďte do této kapaliny 3 bobkové listy, 5 hřebíčků, 1 nahrubo nakrájenou cibuli, lžičku drceného koriandru a 2 lžíce hnědého cukru. Přikryjte a zvolna vařte při nízké teplotě 1 a půl až 2 hodiny.
3 Zapněte troubu na 220 °C několik minut před dokončením vaření šunky. Maso vyndejte a vývar nevylévejte! Vychladlé maso potřete cukrem a pomerančovou marmeládou, která by měla pokrýt maso. Přidejte koriandr, zázvor a asi čtvrt hodiny pečte v troubě. Pokud nejste spokojeni s glazurou, na konci ještě asi pět minut ogrilujte, ale dejte pozor, aby se kůrka nespálila. Upečenou šunku necháme pár minut odpočinout.
4. Zatímco dokončujete šunku, připravíme si cizrnu. Vyjměte cibuli z vývaru z masa, nechte okapat a osmažte na oleji asi 7 minut s 1 čerstvou cibulí, 2 nakrájenými stroužky česneku, nakrájenou chilli papričkou, špetkou soli a pepře. Cizrnu můžete povařit asi 7 minut v nálevu z plechovky nebo ve zbylém vývaru, scedíme a opečeme dalších pět minut na základu, kam si přidáme ještě kari koření. Podáváme jako „lůžko“ pod uzené maso.

Zdroj: Demerara Gammon s cizrnou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/demerara-gammon-s-cizrnou [On-line 11.11.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 1 = pět


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.