reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí bramborové gnocchi

Na 4 porce potřebujeme:

  • 300 g moučných brambor vařených ve slupce,
  • 100 g hrubé mouky,
  • 1 vejce,
  • sůl

 

Omáčka:

  • 50 g sušených hub,
  • 50 g čerstvých hub,
  • 1 šalotka najemno,
  • 50 ml brandy,
  • 100 ml drůbežího vývaru,
  • 100 ml smetany,
  • sůl, pepř,
  • 50 hráškových lusků,
  • 100 g cherry rajčat,
  • parmezán,
  • 50 g anglické slaniny (nebo pančety),
  • pažitka

Brambory oloupeme a propasírujeme. Přidáme mouku, vejce a sůl a zpracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme noky a ty vaříme v horké osolené vodě 2–3 minuty.

Sušené houby namočíme do studené vody. Syrové houby orestujeme se šalotkou a pak k nim přidáme namočené houby i s vodou. Necháme svařit a přidáme brandy. Pak vlijeme vývar. Až se tekutina zredukuje vlijeme smetanu a necháme provařit. Osolíme a opepříme. Pak přidáme noky, překrájené hráškové lusky, překrájená cherry rajčata a nastrouhaný parmazán. Na talíři noky posypeme opečenou slaninou a plátky parmazánu a pažitkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/domaci-bramborove-gnocchi-11-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.