reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

DOMÁCÍ BULKY NA HAMBURGERY

Suroviny:

  • 20 g droždí
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 200 ml horké vody
  • 2 lžíce másla
  • 2 vrchovaté lžičky soli
  • 600 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření
  • hrst sezamových semínek na ozdobu

1) Rozpusťte si máslo a nechte ho mírně prochladnout, mléko smíchejte v odměrce s horkou vodou. Ve velké míse posypejte droždí moučkovým cukrem a až se rozpustí, přidejte sůl a máslo. Pak přidávejte mouku a mléko s vodou (vmíchávejte po částech, ale vždy v tomto pořadí – nejdřív mouka, potom mléko). Rukama vypracujte hladké těsto, posypejte ho moukou, a nechte hodinu kynout na teplém místě.

2) Z vykynutého těsta tvarujte větší koule a dávejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Z našeho množství připravíte přibližně 12 bulek – je lepší je dát na dva plechy po šesti, aby se vám při pečení neslily, protože ještě nabydou… Vytvarované bulky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypejte sezamem nechte ještě cca půl hodiny kynout přímo na plechu.

3) Bulky vykynuté na plechu dejte cca na 15 minut péct do trouby rozpálené na 200°C. Upečené bulky nechte vychladnout a pak je můžete rozkrojit a plnit. Část z nich klidně uložte do mrazáku na příště. Po rozmrazení si je jen rozpečete v troubě a budete mít připravené bulky na další sadu hamburgerů.

Zdroj: DOMÁCÍ BULKY NA HAMBURGERY; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-ze-3-dilu?special=773951 [On-line 12.10.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 6 = devět


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.