Těsto
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžíce světlého piva
- 30 g droždí z kostky
- sůl
- 400 g hladké mouky
Náplň
- 3 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 100 g šunky
- 100 g žampionů
- 100 g tvrdého sýra podle chuti
- lístky čerstvé bazalky na ozdobu
Smíchejte v míse 250 ml vlažné vody, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli, droždí rozmíchejte a postupně po lžících přidávejte mouku. Zpracovávejte ručně, nejprve vařečkou a potom rukama (nebo elektrickým hnětačem) tak dlouho, dokud nevznikne pevné těsto. Pak ho nechte vykynout – nejlépe přes noc v lednici, v míse zakryté fólií.
Česnek nakrájejte na plátky a opečte ho na mírném plameni do sklovita v pánvi na lžíci oleje. Přidejte rajčata, oregano, osolte a chvíli poduste, aby se chutě spojily a omáčka trochu zhoustla.
Těsto rozdělte napůl a postupně udělejte dvě pizzy. Rukama postupně roztáhněte na tenké placky. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem a potřete zbylým olejem a rajčatovou směsí. Obložte je šunkou, žampiony nakrájenými na plátky a nakonec posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě na 200– 230 °C, dokud nezezlátnou okraje, trvá to 15–20 minut.
Zdroj: Sobotní recepty z epizody Čas předsevzetí; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/sobotni-recepty-z-epizody-cas-predsevzeti?special=773951 [On-line 22.1.2015]
Poslední tip, trik či komentář