reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Domácí pizza

Těsto

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vlažné vody
  • 2 lžíce světlého piva
  • 30 g droždí z kostky
  • sůl
  • 400 g hladké mouky

Náplň

  • 3 stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 100 g šunky
  • 100 g žampionů
  • 100 g tvrdého sýra podle chuti
  • lístky čerstvé bazalky na ozdobu

Smíchejte v míse 250 ml vlažné vody, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli, droždí rozmíchejte a postupně po lžících přidávejte mouku. Zpracovávejte ručně, nejprve vařečkou a potom rukama (nebo elektrickým hnětačem) tak dlouho, dokud nevznikne pevné těsto. Pak ho nechte vykynout – nejlépe přes noc v lednici, v míse zakryté fólií.

Česnek nakrájejte na plátky a opečte ho na mírném plameni do sklovita v pánvi na lžíci oleje. Přidejte rajčata, oregano, osolte a chvíli poduste, aby se chutě spojily a omáčka trochu zhoustla.

Těsto rozdělte napůl a postupně udělejte dvě pizzy. Rukama postupně roztáhněte na tenké placky. Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem a potřete zbylým olejem a rajčatovou směsí. Obložte je šunkou, žampiony nakrájenými na plátky a nakonec posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečte v troubě na 200– 230 °C, dokud nezezlátnou okraje, trvá to 15–20 minut.

Zdroj: Sobotní recepty z epizody Čas předsevzetí; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/sobotni-recepty-z-epizody-cas-predsevzeti?special=773951 [On-line 22.1.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.