- 14 ks 18%ní kysané krémovité smetany
- 1 a 1/2 baličku piškotů
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- Máslo
- strouhaný kokos nebo oříšky
- čokoláda
- čerstvé jahody nebo jahodový kompot (dobré jsou i meruňky)
- šlehačka
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo oříšky. Z kysané smetany, cukru a vanilkového cukru si umícháme krém. Na dno formy naskládáme piškoty ve dvou vrstvách, pokapeme je rumem, potřeme krémem, na něj navrstvíme ovoce a dále pokračujeme ve vrstvách piškoty — krém — ovoce. Končíme vrstvou ovoce, které posypeme strouhanou čokoládou. Dáme do ledničky alespoň na 4 hodiny proležet a ztuhnout. Před podáváním dort vyjmeme z formy a dozdobíme šlehačkou — není nutné.
Poslední tip, trik či komentář