SE ŠLEHAČKOVOU NÁPLNÍ
- 350 g sezónního ovoce
- 250 g kakaových sušenek (Bebe, Esíček apod.)
- 4dl 33% smetany ke šlehání
- 150 g másla
- 2 lžíce malinové marmelády
- 1 a 1/2 sáčku ztužovače šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru
Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem a promícháme s kousky másla, takže vznikne drobivá směs. Upěchujeme ji do menší kulaté koláčové formy, vytvarujeme vyšší okraje, formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a korpus zapečeme asi 8 minut. Smetanu ušleháme se ztužovačem a moučkovým cukrem a do husté pěny vetřeme malinovou marmeládu. Tuto směs nastříkáme (nejlépe pomocí cukrářského sáčku) na vychladlý korpus ve formě, vršek poklademe různým sezón¬ním ovocem a dortík necháme před podáváním vychladit.
Poslední tip, trik či komentář