reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Důlkové koláčky

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 1 vejce na potření
  • 50 g mletých mandlí
  • meruňková zavařenina
  • moučkový cukr na posypání

Z prosáté mouky, másla změklého při pokojové teplotě, žloutků, moučkového a vanilkového cukru, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Vložíme do folie a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.

Poté vyválíme hady, z nich nakrájíme stejné dílky, abychom mohli v dlaních vytvarovat kuličky o velikosti menšího vlašského oříšku. Do kuliček promáčkneme druhým koncem vařečky důlek, koláček potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.

Vychladlé plníme hustší marmeládou a sypeme moučkovým cukrem. Důlkové koláčky jsou dobré těsně po upečení, ale jako většinu vánočního cukroví je vhodné nechat v chladu odležet.

Zdroj: Důlkové koláčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1511-dulkove-kolacky/  [On-line 22.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.