reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušená mrkev s noky

4−6 porcí

  • 1 kg mrkve
  • 1 cibule
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • zeleninový nebo masový vývar na podlití
  • muškátový květ
  • sůl

Mrkev nakrájíme na silnější klínky nebo kolečka, cibuli na kostičky. Na másle osmahneme nejprve cibulku dosklovata, přidáme mrkev, orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme a za stálého míchání podlijeme vývarem. Dusíme asi 10−15 minut, až je mrkev na skus, poté ochutíme muškátovým květem a solí.

Noky

  • 400 ml mléka
  • 40 g másla
  • 150 g krupice
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Krupici vsypeme tenkým praménkem za stálého míchání do vařícího osoleného mléka, přidáme máslo a vaříme, až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Sejmeme z plotny, po částečném vychladnutí vmícháme vejce a vypracujeme hladké těsto.

Pomocí dvou lžic namáčených v oleji tvarujeme noky. Když je máme všechny hotové, zavaříme je ve vroucí osolené vodě a vaříme asi 6 minut. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a podáváme s mrkví.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=907

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.