Ingredience
- 3 plátky želatiny
- 60 g třtinového cukru
- 250 g dýně hokaido
- 500 ml 33% smetany
- 60 g cukru krupice
- 5 cl javorového sirupu
Cukr necháme na rozehřáté pánvi zkaramelizovat. Dýni oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme ke karamelu. Podlijeme javorovým sirupem a mícháme, dokud nebude dýně měkká.
V další pánvi zahřejeme smetanu, do které přidáme cukr. Až se nám cukr rozpustí, přelijeme vše do mixéru, kam přidáme ještě plátky namočené želatiny. Část zkaramelizované dýně dáme na dno skleničky, zbytek vhodíme do mixéru a začneme mixovat. Směsí zalijeme skleničky a necháme vychladnout.
Zdroj: Dýňová pannacotta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2268-dynova-pannacotta/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář