4 porce
- 800 g filetu ryby espada
- 1 velký fenykl
- 200 g dýně
- citron
- balsamikový krém
- mletý pepř
- sůl
- chipsy ze sladkých brambor (batátů)
Kůži ryby důkladně očistíme, filety nakrájíme na menší kusy a na straně kůže nařízneme. Porce ryby pokapeme citronem z obou stran a osolíme.
Na pánvi s rozpuštěným máslem a trochou olivového oleje opečeme rybu nejprve stranou, kde nebyla kůže, pak obrátíme. Rybu opečenou dozlatova vyjmeme a ve výpeku opečeme na malé kostičky nakrájenou dýni, zakápneme balsamikovým krémem.
Ve druhé pánvi opečeme na olivovém oleji na tenké plátky nakrájený fenykl, osolíme, opepříme.
Na talíř servírujeme porci ryby, dýně, fenyklového ragú a chipsy usmažené ze sladkých brambor (batátů).
Zdroj: Espada s fenyklovým ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1450-espada-s-fenyklovym-ragu/ [On-line 21.07.2014]
Poslední tip, trik či komentář