Ingredience
Na salát:
- 2 saláty little gem (baby římský)
- 5 vyzrálých soudkovitých rajčat
- ½ salátové okurky
- 1 paprika zelená
- 8 ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 svazek listové petrželky
- ½ svazku máty
- 1 hrst rukoly
Na dresink:
- Extra panenský olivový olej
- Koření sumah
- Citron
- Česnek
- Sůl
- Pepř
- 2 ks arabského chleba nebo pita chléb
Arabský chléb nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech. Kostky potřeme olivovým olejem a posypeme kořením sumah. Pečeme dokřupava při 160 °C. Salát nakrájíme na proužky, rajčata, okurky a papriku na kostky, ředkvičky a cibulku na kolečka. Nasekáme petržel a mátu.
Dresink připravíme z citrónové šťávy, extra panenského olivového oleje, česneku, sumahu a špetky soli. Promícháme a část vlijeme na nakrájenou zeleninu. Dále si nakrájíme římský salát a rukolu, dáme do misky a také zalijeme dresinkem.
Z namarinovaného salátu vytvoříme na talíři hnízdo a do jeho středu dáme ostatní zeleninu. Z trouby vyndáme upečené proužky chleba a ozdobíme jím salát.
Zdroj: Fatoush salat; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1733-fatoush-salat/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář