reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fatoush salat

Ingredience

Na salát:

  • 2 saláty little gem (baby římský)
  • 5 vyzrálých soudkovitých rajčat
  • ½ salátové okurky
  • 1 paprika zelená
  • 8 ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 svazek listové petrželky
  • ½ svazku máty
  • 1 hrst rukoly

Na dresink:

  • Extra panenský olivový olej
  • Koření sumah
  • Citron
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 ks arabského chleba nebo pita chléb

Arabský chléb nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech. Kostky potřeme olivovým olejem a posypeme kořením sumah. Pečeme dokřupava při 160 °C. Salát nakrájíme na proužky, rajčata, okurky a papriku na kostky, ředkvičky a cibulku na kolečka. Nasekáme petržel a mátu.

Dresink připravíme z citrónové šťávy, extra panenského olivového oleje, česneku, sumahu a špetky soli. Promícháme a část vlijeme na nakrájenou zeleninu. Dále si nakrájíme římský salát a rukolu, dáme do misky a také zalijeme dresinkem.

Z namarinovaného salátu vytvoříme na talíři hnízdo a do jeho středu dáme ostatní zeleninu. Z trouby vyndáme upečené proužky chleba a ozdobíme jím salát.

Zdroj: Fatoush salat; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1733-fatoush-salat/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.