1 porce
- 3 brambory (asi 250 g)
- 400 ml vývaru
- 1-2 lžíce saturejky
- 200 g zelených fazolek
- 30 g anglické slaniny
- 1 vídeňský párek
- sůl
- pepř
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky a necháme 20 minut vařit ve vývaru. Saturejku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a najemno nakrájíme. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky společně se saturejkou do vývaru k bramborám.
Slaninu najemno nakrájíme a necháme na pánvi dokřupava
opéci bez přidání tuku. Vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Zhruba 5 minut před ukončením varu přidáme do polévky páreček, aby se prohřál.
Polévku osolíme, opepříme a nalijeme na talíř spolu s nakrájeným párkem, navrch přisypeme křupavou opečenou slaninu. Můžeme ozdobit bylinkami.
Příprava asi 30 minut
Slaninu lze pohodlně nakrájet, vložíte-li ji asi na 30 minut do mrazničky. Pak nakrájíte nejprve plátky, z nich proužky a nakonec kostičky.
Poslední tip, trik či komentář