- 200 g zelených fazolových lusků
- 300 g sterilovaných červených fazolí
- 300 g sterilovaných bílých fazolí
- sůl
- mletý pepř
- 20 ks černých oliv
- petrželka
ZÁLIVKA:
- 5 lžic bílého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1/4 lžičky cukru
- sůl
Fazolové lusky krátce povaříme v osolené vodě, procedíme a propláchneme studenou vodou. Sterilované fazole scedíme, propláchneme a necháme také okapat. Poté je vložíme do mísy, přidáme ostatní suroviny a zlehka zamícháme. Zalijeme zálivkou a necháme alespoň 1 hodinu rozležet.
PŘÍPRAVA ZÁLIVKY: Do jogurtu postupně zašleháme ostatní suroviny.
Poslední tip, trik či komentář